Hitri kontakt

ZB NOB Velenje
+386 (0)51 659 933
+386 (0)3 587 08 73
borci@velenje.si

ZZB NOB Slovenije

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (s kratico ZZB NOB Slovenije, ali organizacija ZB Slovenije) je ena najštevilčnejših civilnodružbenih organizacij v Sloveniji...
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - ZB NOB Velenje

33. srečanje borcev, planincev in članov veteranskih organizacij

0 Komentarji
1408
6-07-2019

Spoštovani, v soboto, 31. avgusta 2019, bo na Graški gori – gori jurišev potekalo že 33. srečanje borcev, planincev in članov veteranskih organizacij!

Vsi domoljubi, prisrčno povabljeni!

Program, v okviru katerega bomo podelili tudi visoka priznanja Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, se bo na prireditvenem prostoru na Graški gori pričel ob 11. uri. Udeležence bo kot slavnostni govornik nagovoril dr. Matjaž Kmecl, častni občan Mestne občine Velenje in podpredsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Srečanje, ki ga posvečamo 74. obletnici zmage nad fašizmom ter 60-letnici mesta Velenje, bo tudi priložnost za brezplačni ogled spominske sobe in spominskega parka, posvečenih legendarni XIV. partizanski diviziji. Spominska soba bo na dan srečanja odprta od 9. do 15. ure.

Na dan srečanja pa bomo v Cirkovcah pod Graško goro ob 9. uri odkrili tudi spominsko tablo, s katero bomo označili lokacijo »Izakove bolnice«, prvega partizanskega sanitetnega objekta v Sloveniji. Vsi, ki bi želeli prisostvovati odkritju, ste vabljeni, da se pridružite pohodnikom, ki bodo na Graško goro krenili z Avtobusnega postajališča Velenje ob 7. uri. Avtobus bo pohodnike pobral tudi na postajališču »Tržnica« v Velenju ter v Škalah (pri odcepu proti Cirkovcam).

Naj na Graški gori tudi z vašo pomočjo ponovno zaplove Pesem XIV. divizije!

0.0
Zadnja posodobitev: sobota, 10. avgust 2019, 06:14
Sorodne Novice: Vabljeni na letni zbor članov KO ZB NOB Velenje Vabljeni na 32. spominsko srečanje borcev, planincev in članov veteranskih organizacij Vabljeni na okroglo mizo »Pobuda Zveze borcev Slovenije za prepoved nacističnih in fašističnih simbo Skupna prizadevanja članov KODVOS v pobudi Zveze borcev za prepoved naci-fašističnih simbolov Na Graški gori tradicionalno srečanje borcev, planincev in članov veteranskih organizacij Vabimo na letno skupščino območnega Združenja borcev za vrednote NOB Velenje Vabilo na letno konferenco Krajevne organizacije ZB NOB Velenje - Levi breg Povabilo na srečanje z Brankom Birso Povabilo na srečanje z Auguštino Lukač Povabilo na srečanje z Marijo Ano Djordjevič
Graška Gora

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

ZB NOB Velenje
Kopališka cesta 3
3320 Velenje
+386 (0)51 659 933
+386 (0)3 587 08 73
ČLAN
Včlani se v ZB NOB Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!