Hitri kontakt

ZB NOB Velenje
+386 (0)51 659 933
+386 (0)3 587 08 73
borci@velenje.si

ZZB NOB Slovenije

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (s kratico ZZB NOB Slovenije, ali organizacija ZB Slovenije) je ena najštevilčnejših civilnodružbenih organizacij v Sloveniji...
VSTOPI

Novice in objave Tekoče novice in objave dogodkov - ZB NOB Velenje

Predpraznično pismo predsednika ZB NOB Velenje, Bojana Kontiča

0 Komentarji
1021
23-04-2020

PREDPRAZNIČNO PISMO

Strmim skozi okno, v čudovito sončno jutro, v drevesa in okrasno grmičevje, ki že osipa svoje cvetje, čeprav je šele april.
Tudi letos smo za ta čas načrtovali mnoge aktivnosti, vendar nam je v mesecu februarju uspelo izvesti le štiri proslave v spomin na prihod XIV. divizije na Štajersko, vse drugo nam je preprečila epidemija koronavirusa.

Letos praznujemo 75. obletnico konca 2. svetovne vojna in zmage nad fašizmom in nacizmom, zato smo v MO Velenje nameravali pripraviti osrednjo slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju v petek, 24. aprila 2020. Na praznični dan, 27. aprila, pa naj bi se skupaj podali na množični pohod po poti spominov in spominskih obeležij iz časov NOB s kurirčkovo pošto in spominsko slovesnostjo ob spomeniku pri Domu krajanov v Kavčah.
Za 9. maj smo načrtovali osrednjo slovesnost v spomin na 75. obletnico podpisa kapitulacije nemške armade za jugovzhodno Evropo v Topolšici, zvečer pa koncert partizanskih pesmi na Titovem trgu v Velenju. 17. maja naj bi se s slovesnostjo spomnili treh (3) izdanih in padlih partizanov Bračičeve brigade na Petelinjeku v Vinski Gori in 27. junija ustanovitve Šaleške čete v Podgorju pri Šoštanju. Vse te prireditve bodo prestavljene na kasnejši čas oziroma izvedene v manjšem obsegu s položitvijo vencev in kratkim opisom zgodovinskih dogodkov.

Območno Združenje borcev za vrednote NOB Velenje je znano tudi po množični udeležbi članov na drugih pomembnejših prireditvah po Sloveniji. Tako smo se nameravali udeležiti obeh osrednjih republiških proslav v čast 75. obletnice osvoboditve v Ljubljani 9. maja in na Poljani 16. maja. Obe prireditvi sta žal odpovedani.
Za 25. maj, ko praznujemo dan mladosti in radosti, je odpovedana prireditev v Kumrovcu in 4. julija še slovesnost na Menini planini.

Kaj bo s poletnimi in jesenskimi prireditvami, še ne vemo, saj je to odvisno od preklica vladnih ukrepov oziroma od tega, kdaj bodo razmere dovolj varne, da se bomo lahko spet družili, se ponosni spominjali preteklih dogodkov, se veselili, prepevali in tudi zabavali, tako kot se znamo samo mi.

Trenutno komuniciramo po telefonih, mobitelih, elektronski pošti in na FB-ju, kar pa še zdaleč ne more nadomestiti naših stiskov rok, objemov in nasmehov.

Zelo pogrešamo drug drugega, vendar bomo vse to nadoknadili, ko mine ta nevarni čas, zato čuvajte svoje zdravje. Če kdor koli od članov ZB NOB Velenje potrebuje kakšno pomoč ali samo klepet, pokličite na 051 659-933, in pomagali bomo najti rešitev.

Želimo in upamo, da se kmalu spet vidimo na naših proslavah in srečanjih, da si spet stisnemo roke, si zaželimo zdravja in se razidemo kot pravi tovariši in prijatelji, tako kot je bilo doslej. Zdaj pa ostanite doma in varujte svoje zdravje.

Čestitamo vam za 27. april, dan upora proti okupatorju, za 1. maj, praznik dela, in 9. maj, dan zmage nad nacizmom in fašizmom!

BOJAN KONTIČ,
predsednik

0.0
Zadnja posodobitev: 01 julij, 2021
Sorodne Novice: Prvi partizanski sanitetni objekt na Štajerskem – Izakova bolnica v Škalskih Cirkovcah (Velenje) Vabljeni na 9. redno sejo IO in NO ZB NOB Velenje Vabljeni na letno Skupščino OZ ZB NOB Velenje Sklicujem 5. dopisno sejo IO in NO ZB NOB Velenje Umrl je naš predsednik ZZB NOB Velenje Bojan Kontič Vabljeni na letni zbor članov KO ZB NOB Velenje Obvestilo predsednikom KO ZB NOB Velenje Vabljeni na 6. sejo IO in NO ZB NOB Velenje Vabljeni na 2. sejo IO KO ZB NOB Velenje - levi breg Vabilo na sejo IO KO ZB za vrednote NOB Velenje - levi breg
bojan kontič nob pismo zb

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

ZB NOB Velenje
Kopališka cesta 3
3320 Velenje
+386 (0)51 649 167
ČLAN
Včlani se v ZB NOB Velenje
Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!