Hitri kontakt

ZB NOB Velenje
+386 (0)51 659 933
+386 (0)3 587 08 73
borci@velenje.si

ZZB NOB Slovenije

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (s kratico ZZB NOB Slovenije, ali organizacija ZB Slovenije) je ena najštevilčnejših civilnodružbenih organizacij v Sloveniji...
VSTOPI

Novice in objave Tekoče novice in objave dogodkov - ZB NOB Velenje

IZJAVA ZA JAVNOST, ob polaganju venca pri spominskem obeležju domobrancem

0 Komentarji
1166
4-11-2021

V ZZB NOB Slovenije ostro protestiramo ob zlorabi Garde Slovenske vojske pri polaganju venca na spominsko obeležje pripadnikom Slovenskega domobranstva – Slowenische Landeswehr. Pripadniki Slovenskega domobranstva so bili med letoma 1943 in 1945 pod neposrednim poveljstvom vojnega zločinca generala SS Erwina Rösenerja in del zloglasne nacistične organizacije SS, ki je bila na mednarodnemu  vojaškemu sodišču v Nürnbergu razglašena za zločinsko organizacijo, odgovorno za holokavst in najbolj grozovite zločine v zgodovini človeštva.  

Pripadniki Slovenskega domobranstva so celo dvakrat prisegli Adolfu Hitlerju, največjemu zločincu v zgodovini človeštva, ki je na smrt obsodil tudi ves slovenski narod. Med drugo svetovno vojno so se bojevali  v imenu nacizma, ki drugim ljudem ni priznaval niti pravice do življenja, kaj šele do groba.  Slovensko domobranstvo je sprejelo orožje in plačilo od smrtnega sovražnika za boj proti lastnemu narodu in zato ne more biti del slovenske državotvorne zgodovine. 

Slovensko domobranstvo ni prispevalo k boju za svobodo in preživetju naroda med drugo svetovno vojno in tudi ni prispevalo k nastanku slovenske države in naroda! K slovenski zgodovini ni dalo niti enega  samega svetlega prispevka in je najtemnejši in najbridkejši izdajalski madež v slovenski zgodovini.  

Celotna sodobna Evropa, pa tudi Republika Slovenija, je utemeljena na vrednotah boja proti nacizmu, katerega sestavni del je bilo tudi Slovensko domobranstvo. Noben uradni predstavnik Republike Slovenije zato ne bi smel izkazovati kakršnekoli časti Slovenskemu domobranstvu, še najmanj pa pripadniki Slovenske vojske.  Zavedamo se, da gre pri polaganju venca Slovenskemu domobranstvu  s strani trenutne vlade za namerno spreobračanje zgodovine in ustvarjanje delitev med ljudmi, ker to  potrebuje trenutna oblast, ki se  ohranja le še s  sejanjem sovraštva med ljudi. Vrhovnega poveljnika Slovenske vojske in najvišjega predstavnika ljudstva, Predsednika Republike Slovenije, pa ob tem sprašujemo, ali je Slovenija tudi uradno prestopila iz zavezništva Združenih narodov na stran nacističnih in fašističnih poražencev  druge svetovne vojne? 

Ljubljana, 3. novembra 2021

Marijan Križman, l.r.
predsednik

ZVEZA ZDRUŽENJ BORCEV ZA VREDNOTE NARODNOOSVOBODILNEGA BOJA SLOVENIJE  
Einspielerjeva 6, 1000 Ljubljana
tel. 01 434 44 45 - fax: 01 434 41 17                 
e-mail: info@zzb-nob.si
0.0
Zadnja posodobitev: 04 november, 2021
Sorodne Novice: Izjava za javnost: Kajuh ni pomemben za kulturno ministrstvo IZJAVA ZZB NOB Slovenije za mir v Ukrajini Izjava ZZB NOB Slovenije ob 80-letnici Dražgoške bitke (odziv) Slovenija zbudi se! / Izjava za javnost Izjava za javnost - Thompsonov koncert pomeni spodkopavanje temeljnih svoboščin v Sloveniji Protestna izjava KoDVOS glede sestave odbora za državne proslave
polaganje venca

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

ZB NOB Velenje
Kopališka cesta 3
3320 Velenje
+386 (0)51 649 167
ČLAN
Včlani se v ZB NOB Velenje
Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!