Hitri kontakt

ZB NOB Velenje
+386 (0)51 659 933
+386 (0)3 587 08 73
borci@velenje.si

ZZB NOB Slovenije

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (s kratico ZZB NOB Slovenije, ali organizacija ZB Slovenije) je ena najštevilčnejših civilnodružbenih organizacij v Sloveniji...
VSTOPI

Novice in objave Tekoče novice in objave dogodkov - ZB NOB Velenje

Izjava za javnost - Thompsonov koncert pomeni spodkopavanje temeljnih svoboščin v Sloveniji

0 Komentarji
1034
11-06-2020

Te dni je slovensko javnost šokirala informacija, da je Ministrstvo za notranje zadeve odpravilo odločbo mariborske upravne enote, ki je že drugič prepovedala koncert zloglasnega hrvaškega pevca Thompsona. Ta v svojih pesmih poveličuje ustaško-fašistično ideologijo.
Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije protestira, da bo slovenska država dopustila koncert pevca, ki spodbuja mednacionalne nestrpnosti in spodbuja sovražni govor. Ustaštvo je eden od simbolov okupirane Evrope med drugo svetovno vojno. Neodvisna država Hrvaška je v tem obdobju okupirala tudi del ozemlja današnje Slovenije. Zato je odločitev slovenskega notranjega ministrstva ne samo nerazumljiva, temveč v nasprotju s slovenskimi ustavnimi svoboščinami, saj ministrstvo na slovenskem suverenem ozemlju dopušča koncert pevcu, ki poveličuje fašistično ideologijo, katera je slovenski narod obsodila na smrt.
Ta absurd se dogaja prav v letu, ko bi Slovenija morala ponosno praznovati 75. obletnico osvoboditve in zmage mednarodne zavezniške koalicije, del katere je bilo tudi partizansko gibanje. Država tej častitljivi obletnici zmage nad naci-fašizmom, prav tako državnemu prazniku dnevu upora proti okupatorju, ni namenila prav nobene pozornosti. Nasprotno pa dopušča dogodek, ki časti fašizem in v slovenski prostor vnaša nemir ter spodbuja sovraštvo.
Nad takšno odločitvijo slovenske države v Zvezi druženj borcev za vrednote NOB Slovenije protestiramo, saj je neposredno prizadela tako našo organizacijo, kot tudi naše člane, ki so na lastni koži občutili fašistični in nacistični teror!
Zato javno pozivamo notranje ministrstvo, da prekliče svojo odločitev in tovrstno prireditev v Sloveniji prepove!

Marijan Križman

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Izjava za javnost: Kajuh ni pomemben za kulturno ministrstvo IZJAVA ZZB NOB Slovenije za mir v Ukrajini Izjava ZZB NOB Slovenije ob 80-letnici Dražgoške bitke (odziv) IZJAVA ZA JAVNOST, ob polaganju venca pri spominskem obeležju domobrancem Spomenica 2021 Slovenija zbudi se! / Izjava za javnost Protestna izjava KoDVOS glede sestave odbora za državne proslave
thompson

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

ZB NOB Velenje
Kopališka cesta 3
3320 Velenje
+386 (0)51 649 167
ČLAN
Včlani se v ZB NOB Velenje
Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!